0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

Vegan granola

Vegan, je hoort het steeds vaker. Maar, wat is het nou eigenlijk? Als je een vegan lifestyle nastreeft, dan eet je geen dieren of producten die van dieren afkomstig zijn. Logischerwijs eet je dus geen vlees, vis en gevogelte. Maar je laat ook zuivel, eieren en honing staan. Is granola zonder zuivel en honing dan wel lekker?

Bekijk ons assortiment

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Vegetarisch? Zoek de verschillen!

Eerst even de lucht klaren: veganistisch is niet hetzelfde als vegetarisch. Een die-hard veganist zou een allergische reactie krijgen als je hem of haar uitmaakt voor vegetariër. Een vegetariër eet per definitie geen producten van gedode dieren en sluit vlees, vis en gevogelte uit van zijn of haar voedingspatroon. Ze houden vaak (niet altijd) de deur open voor zuivel, kaas en eieren.

Een veganist sluit vrijwel alles uit. Zo eten en gebruiken ze geen dieren, iets dat van een dier afkomstig is of dat op een dier is getest. Naast vlees, vis en gevogelte, eten échte vegans ook geen zuivelproducten, zoals kaas en eieren. Ook gelatine en wijn laten ze staan, want die wordt met dierlijke hulpstoffen geklaard. Datzelfde geldt voor honing, aangezien dat door dieren (honingbijen) wordt gemaakt. In een vegan granola hoort dus absoluut geen honing thuis.

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

De voordelen van veganistisch eten

Laat je dierlijke producten staan? Dan is het onvermijdelijk dat je meer andere voedingssoorten gaat eten. Als je voor pure voeding kiest, bestaan je alternatieven vooral uit volle granen, groente, bonen, erwten, fruit, noten en zaden. Dat is heel anders dan het gemiddelde Westerse voedingspatroon, waardoor je al gauw meer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een bijkomend voordeel dus.

Veganistisch eten heeft ook positieve effecten op je gezondheid, zoals een lager risico op hartziekte en bepaalde vormen van kanker. Je moet er altijd wel voor zorgen dat je alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. ‘Vegan’ eten helpt ook voor mensen met diabetes type 2 en een afwijkende nierfunctie. Vegans blijken een lagere bloedsuikerspiegel te hebben en een hogere insulinegevoeligheid, waardoor ze 50-78 procent minder risico hebben op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Een vegan granola bevat geen honing

Lekker hoor, granola. Helaas verwerken veel fabrikanten er honing in. Dat maakt veel granola’s dus niet vegan-proof. In een vegan granola hoort geen honing. In plaats daarvan bakken en zoeten wij onze granola in plantaardige siropen, zoals: agavesiroop, ahornsiroop en kokosbloesemsiroop.

Onze vegan granola is dus ook écht 100% vegan-proof. Eet hem in een bakje met plantaardige (soya) kwark of yoghurt als je vegan eet! Ontdek je favoriete smaak in onze webshop of bestel een proefpakket om de smaken te ontdekken.