0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

Welke ontbijtgranen zijn de beste?

Steeds vaker maakt het ‘bammetje met kaas’ plaats voor een kommetje met ontbijtgranen en melk of yoghurt. Maar, is dat wel gezond? Zo heerst er veel onrust over de hoeveelheid suiker in ontbijtgranen. Daar mag jij jezelf terecht zorgen over maken. Gelukkig kan het ook meevallen. Wij leggen uit waarom.

Onze granola’s

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Wat moet je laten staan?

Krokante muesli (cruesli) en cornflakes bevatten vaak veel (toegevoegde) suikers en weinig andere voedingsstoffen waar je lichaam iets mee kan. Laat ze daarom lekker in het schap staan. Zelfs als er ‘minder toegevoegde suiker’ of ‘minder suiker’ op de verpakking staat. Over het algemeen zit het er nog steeds in grote hoeveelheden in.

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dit zijn de beste ontbijtgranen

Wil jij verantwoord eten? Kies dan voor havermout, muesli of granola. Hier zitten (meestal) geen toegevoegde suikers in en een maximale hoeveelheid aan natuurlijke suikers uit fruit. Kijk wel écht goed op de verpakking naar de voedingswaarden en ingrediënten die in het product zitten. Sommige fabrikanten gebruiken termen als muesli en granola, terwijl de inhoud niet binnen het kader ‘gezond’ valt.

Een aantal randvoorwaarden voor gezonde en beste ontbijtgranen, zijn:

– Veel (volkoren) graanvlokken, zoals havervlokken;
– Geen gesuikerde en geroosterde maïsvlokken of gepofte rijst;
– Ongesuikerd fruit, maar minder dan 20% natuurlijke suiker;
– Gezonde noten en zaden tot maximaal 25%;
– Geen toegevoegde suiker en/of andere smaakstoffen.

Op het gebied van suiker, vinden wij 20% al veel. Zoveel heeft jouw lichaam helemaal niet nodig. Vergelijk verschillende producten die je in de schappen van de winkels vindt met elkaar en je schrikt jezelf kapot. Havery heeft daarom belangrijke ‘eigen’ voorwaarden gesteld aan haar granola’s.

Onze ontbijtgranen zien er zo uit:

– Vezelrijk en boordevol noten, pitten, zaden en soms ook vruchten;
– Gemiddeld 50% minder suiker dan andere granola’s. Maximaal 10% enkel en alleen natuurlijke suikers. Geen toegevoegde suikers en zoetstoffen;
– Gecertificeerd biologisch en ambachtelijk gebakken. Zonder pesticiden en toevoegingen.

Bovendien zijn onze granola’s rijk aan vezels en voedingsstoffen, zodat je lichaam gedurende de hele dag voldoende energie heeft voor jouw persoonlijke doelen!

Ontbijtgranen vergelijken

Supermarktgranola’s en krokante muesli’s bevatten doorgaans 20% aan suiker. Dat hebben wij bij Havery gehalveerd, want wij vinden het niet nodig om een overschot aan suiker te eten. Laten we eens wat producten op basis van suiker vergelijken.

Suikertabel <10%

HAVERY CRACKING NUTS 9,8% HAVERY APPLE CINNAMON 8,7%
HAVERY CACAO COCONUT 7,7% HAVERY BERRY PISTACHIO 8,3%

Suikertabel >10%

JORDANS CRUNCHY GRANOLA 24% EAT NATURAL EXTREME CACAO 15%
JORDANS MUESLI CRUNCHY 22% DORSET BERRY GRANOLA 15%
TLANT SNEAKY CINNAMON 19% KELLOGS SPECIAL K 15%

Wie verkoopt de beste ontbijtgranen?

Elke bakker beweert het beste brood te bakken. Tja, dat doen wij natuurlijk ook als het gaat om granola. Logisch. Maar, we vinden wel dat je het moet begrijpen en zelf moet ervaren. Om die reden schrijven wij deze blogs en praten wij open en eerlijk over wat er in onze granola’s zit. Hopelijk helpen we jou daarmee. In onze webshop kun je onze smaken ontdekken en bestellen, als je het in ‘real life’ wil ervaren.