0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

Havermout granola is goud voor je lijf

Granola is er in verschillende soorten en smaken. Van glutenvrij tot koolhydraatarm, veganistisch of zelfs zonder granen (paleo). Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ook al houden wij niet van labels en hokjes, we geloven wel in de kracht van havermout. Onze granola is dan ook een havermout granola.

Bekijk ons assortiment

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Waarom in granola havermout hoort

Havermout wordt gemaakt van haver: een volkorengraan. Het is rijk aan vezels en koolhydraten. Het bevat meer eiwitten dan de meeste andere granen. Ook zit het vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is dus voedzaam en wat ons betreft de beste fundering voor een voedzame granola.

Granola wordt meestal niet gemaakt met havermout, maar met havervlokken. Het verschil zit in de grootte van de haverkorrels. Havervlokken worden na het oogsten geplet, terwijl havermout geknipt én geplet wordt. Havermout is een stuk fijner van structuur en dus ideaal voor in de pap. Omdat havermout granola wat grover en krokanter mag zijn, passen havervlokken daar beter bij. Havervlokken is echter wat minder bekend, dus stellen wij dat er in granola havermout zit.

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Haver doet je gezondheid goed

Haver is niet alleen voedzaam, maar ook direct goed voor je gezondheid. Zo zitten er gezonde vezels in (beta glucaan) en antioxidanten. Ze helpen onder andere bij een lagere bloedsuikerspiegel en cholesterolniveau. Van volkorenproducten is ook bekend dat ze het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Nogal wiedes dat wij in granola havermout doen, vind je ook niet?

O ja, nog een handig feitje: haver is erg vullend en geeft je dus langer een voldaan gevoel. Minder kans dat je zin hebt in (ongezonde) snacks! Dat maakt haver ook een ideaal graanproduct voor een dieet waarmee je wilt afvallen. Wij zijn in ieder geval enorm fan van havermout granola. Jij ook?

Is havermout granola glutenvrij?

Haver is een nature een glutenvrij volkorengraan. Het kan echter wel in aanraking zijn gekomen met glutenbevattende granen, zoals: tarwe, spelt en rogge. Hierdoor kan haver sporen van gluten bevatten. Indien je een medische indicatie hebt, dus een arts heeft vastgesteld dat je aan coeliakie of glutensensitiviteit lijdt, dan kun je het beste alle producten waar gluten inzitten vermijden. Ook granola’s kun je dan beter niet eten.

Maak kennis met biologische havermout

Je snapt nu vast waarom wij in onze granola havermout doen. Of nou ja, het zijn eigenlijk havervlokken. Havery doet daar nog een schepje bovenop. Zo werken wij alleen met haver(mout) van gecontroleerd biologische teelt. Dit betekent dat er geen chemische troep wordt gebruikt tijdens het verbouwen ervan. Op die manier wordt onze granola een nog bewustere keuze voor je gezondheid.

Heb je honger gekregen en trek in granola? In onze webshop vind je biologische granola’s die allemaal op basis van haver(mout) zijn gemaakt. Scoor de smaak die het beste bij je past of bestel een proefpakket.