0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

GRANOLA ZONDER SUIKER

Dat bestaat niet echt

Wil je granola zonder suiker kopen? Granola is vrijwel altijd een mix van granen, noten, pitten, zaden en gedroogd fruit. Het wordt veelal geroosterd in olie en suikers, zoals honing. Lees je dat goed? Gedroogd fruit. Honing. Tja… zo wordt suikervrije granola kopen een utopie! Eerlijk, is eerlijk. Wij leggen uit hoe dit zit.

Bekijk ons assortiment

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Granola zonder suiker toegevoegd

Een suikervrije granola is er één zonder toegevoegde en geraffineerde suikers. In plaats van stukjes chocolade, kan er beter cacaopoeder inzitten. Stukjes biologisch fruit zijn prima, maar niet te veel. Een suikervrije granola hoort ook geroosterd te worden in biologische suikers, zoals ahornsiroop, die ongeraffineerd is en nog enigszins iets van voedingsstoffen bevat waar je lichaam iets mee kan. Granola suikervrij is er dus een zonder toegevoegde en geraffineerde suikers. Officieel zelfs een met minder dan 5% suiker! Een granola zonder suiker kopen is echter niet zo makkelijk in de supermarkt!

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Suiker, is het nou écht zo slecht?

Suiker is niet perse slecht voor je. Je lichaam gebruikt suiker namelijk als een bron van energie (brandstof) om te functioneren. Alleen als je er te veel van eet kan het voor problemen zorgen, zoals: overgewicht, darmklachten, tandbederf etc. Veel mensen eten echter veel meer suiker dan ze zelf beseffen. Alleen al om die reden zou een granola zonder suiker een fantastische uitkomst zijn.

Wist je dat er in groente en fruit ook suiker zit? Omdat er veel andere belangrijke voedingsstoffen in groente en fruit zitten, zoals vitamine en mineralen, moet je dit wél eten. Om te voorkomen dat je te veel suiker eet, zijn het andere producten die je beter kunt laten staan. Zoals een koekje en een glas frisdrank. Een suikervrije granola is dus geen noodzaak, maar wel gunstig.

Een voedingsdeskundige zal met een ‘suikervrij dieet’ vooral bedoelen dat je geen toegevoegde suikers en zo weinig mogelijk koolhydraten moet eten. Je riskeert dan wel een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.

Suikervrij eten? Wil je dat wel?

Volledig suikervrij eten lijkt geen verstandige keuze. Suiker zit ook in fruit en groente, waarvan je de overige voedingsstoffen hard nodig hebt. Wil je suikervrij eten? Maak dan bewuste keuzes door toegevoegde en geraffineerde suikers te verminderen of zelfs helemaal te vermijden. Hier haal je geen andere bruikbare voedingsstoffen uit. Wil je granola zonder suiker eten? Jij weet inmiddels wel beter.

Granola suikervrij: feit of fabel

Wat ons betreft is een suikervrije granola een fabel. Een granola onderscheidt zich ten opzichte van (krokante) muesli, doordat het geroosterd wordt met olie en een vorm van (natuurlijke) suiker. Suikerzuinige granola vinden wij een betere term.

Zo’n suikervrije granola als mogelijk

Wat maakt onze granola suikervrij? Dat is heel simpel. Havery gebruikt 100% biologisch gecertificeerde ingrediënten, zonder toegevoegde en geraffineerde suikers. Onze granola bestaat uit maximaal 10% natuurlijke suikers. Let op, dit is dus nooit helemaal suikervrij, maar wel suikerzuinig.

Wij bakken de granola’s in zonnebloemolie, want dat bevat minder verzadigd vet dan bijvoorbeeld kokosolie. Omdat onze granola vegan-proof is, gebruiken we geen honing maar plantaardige siropen, zoals: agavesiroop en ahornsiroop.. Ook deze zijn 100% biologisch en ongeraffineerd.

Zo maken wij granola zonder toegevoegde suiker, die lekker én rijk aan voedingsstoffen is. Je kunt dus zonder schuldgevoel een bijna suikervrije granola bij ons kopen.

Disclaimer: Havery gebruikt alleen informatie van betrouwbare bronnen, waaronder het Voedingscentrum en het Diabetesfonds. Wij vinden de term suikervrij niet passen bij een ontbijtgranen product als granola en bovendien mag je die gezondheidsclaim alleen maken als er tot maximaal 5% suiker in je product zit. Wij zijn wel extra zuinig met suiker.