0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

Is granola gezond?

Granola klinkt lekker, maar is het ook gezond voor je? Zoek op het internet naar gezonde granola en je krijgt er duizenden te zien. Maar, is granola gezond? Zo ja, wanneer mag je granola gezond noemen? Waar kun je gezonde granola kopen? Hieronder antwoord op al jouw vragen.

Bekijk ons assortiment

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Wat is granola?

Granola is een mengsel van haver, noten, pitten, zaden en soms gedroogd fruit. Het behoort tot de categorie ontbijtgranen, net zoals (krokante) muesli. Meestal wordt het gegeten in een bakje kwark of yoghurt. Is granola gezond? Wat ons betreft wel. Maar, als je een gezonde granola zoekt, moet je goed kijken naar de ingrediënten die erin verwerkt zijn.

Haver als gezonde basis

Haver is heus niet alleen voor paarden. Ook voor mensen is het krachtvoer en een bron van energie. Havervlokken vormen meestal de basis voor granola. Haver bevat veel voedingsvezels die je darmen gezond houden en er zit zelfs een speciale vezel in (beta glucan) die een positief effect heeft op je cholesterol. Is granola gezond dankzij haver? Wat ons betreft vormt dat zeker de basis! Maar, je moet verder kijken dan alleen het graan dat erin verwerkt wordt.

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Suiker maakt het soms bitterzoet

Een healthy granola bevat zo weinig mogelijk suiker. Suiker geeft je lichaam wel energie, maar niets meer dan dat. Eet je te veel suiker? Dan loop je een groter risico op (chronische) aandoeningen, zoals obesitas en diabetes type 2. Ga je granola kopen? Kijk dan goed op de verpakking. Er wordt regelmatig extra suiker aan producten toegevoegd om het lekker te laten smaken.

Er bestaat niet zoiets als gezonde of ongezonde suikers. Je lichaam verwerkt alle suikers op dezelfde manier. Als je dan tóch suiker eet, neem dan iets waar ook nog andere voedingsstoffen inzitten. In plaats van granola met stukjes chocolade, kun je er beter een kiezen met natuurlijke suikers, zoals stukjes gedroogd fruit.

O ja, er zit nog een addertje onder het gras. Ga je gezonde granola kopen? Kijk dan ook hoe het gebakken en gezoet wordt. Sommige siropen waarin gebakken wordt zijn geraffineerde suikers. Ongeraffineerd is beter, want daar zitten soms nog wat bruikbare voedingsstoffen in (vitamine, mineralen etc.). Is granola gezond als er weinig suiker in zit? Vaak wel, maar kijk ook naar wat er nog meer in zit.

Welke granola is gezond?

Wat ons betreft moet een gezonde granola rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals: vezels, vitamine, mineralen, plantaardige vetten en alleen natuurlijke suikers. Kies voor een granola op basis van haver, gemengd met noten, pitten, zaden, gedroogd fruit. Check ook even of deze is gebakken en gezoet met ongeraffineerde suikers, want dan is granola gezond genoeg te noemen wat ons betreft.

Gezonde granola koop je online

Koop je granola bij online bij Havery als je #healthy bent of wilt zijn. Al onze granola’s voldoen aan de genoemde voorwaarden. Zoek tussen de smaken of jouw favoriet erbij zit. Je kunt een proefpakket bestellen, een losse bestelling plaatsen of een abonnement afsluiten waardoor je automatisch granola op je deurmat krijgt.