0 0

Geen producten in u winkelwagen.

Naar webshop

Glutenvrije granola vind je overal

Wist je dat de meeste granola glutenvrij is? Goed nieuws voor mensen die geen gluten mogen of willen eten. Ben je een échte granola liefhebber? Dan is de kans groot dat je glutenvrije granola eet zonder dat je het door hebt. Dat zit zo.

Bekijk ons assortiment

Onze granola's

Onze granola’s voldoen niet alleen aan strenge kwaliteitseisen, ze zijn ook nog eens lekker. Met onze overheerlijke smaken toveren wij een glimlach op jouw gezicht!

Cacao Coconut

Voor de chocolade liefhebbers

Cracking Nuts

Traditioneel gevuld met noten

Berry Pistachio

Een opvallend lekkere smaak

Apple Cinnamon

De smaak van oma’s appeltaart

Welke glutenvrije ingrediënten zitten er in granola?

Granola bevat tegenwoordig een mix van granen, noten, zaden, pitten, gedroogd fruit en allerlei superfoods. Meestal bestaat het voor een groot deel uit haver: een volkorengraan dat van nature geen gluten bevat. In veel andere graanproducten komen ze wel voor, zoals tarwe en spelt. Quinoa en maïs zijn er vrij van, net zoals noten, zaden, pitten en gedroogd fruit.

Kies je pakket.

Wil je 2 of 4 zakken tegelijk bestellen? Eet je dagelijks granola? Bestel 4 zakken ineens (per maand), dat is voordeliger met verzendkosten.

Kies je favoriete smaken.

Hou je van noten, kaneel of cacao? Je bepaalt zelf de smaken in je pakket. Liever eerst proberen? Kies ons proefpakket!

Kies voor een eenmalige bestelling of abonnement.

Ontvang tot 10% korting als je voor een abonnement kiest. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Granola glutenvrij bakken telt ook mee

Het draait niet alleen om een mix van ingrediënten. Ook de manier waarop er gebakken wordt speelt een rol. Zo bak je met (zonnebloem)olie granola glutenvrij, maar niet met het gebruik van sommige bakboters. Verder moet je er altijd rekening mee houden dat het (lichte) sporen van gluten kan bevatten, omdat het vaak op dezelfde plaatsen als andere graansoorten wordt verwerkt.

Wat is de zin en onzin van glutenvrij eten?

Glutenvrij is helemaal in. Veel mensen praten er over mee en nemen zich voor om het minder of helemaal niet meer te eten. Gluten zijn echter alleen schadelijk als je aan coeliakie (glutenintolerantie) leidt. Heb je glutensensitiviteit? Mijd ze dan ook. Maar dat maakt glutenvrije granola niet perse gezonder.
Volgens het Voedingscentrum is het niet verstandig om een glutenvrij dieet te volgen als je dat niet nodig hebt. Je loopt namelijk het risico om een tekort aan voedingsstoffen binnen te krijgen die je wel écht nodig hebt. Stel dus niet zelf een coeliakie of glutensensitiviteit diagnose, maar laat dat door een arts doen.

Glutenvrij versus gezond eten

Wil je #healthy leven en hoef je niet naar gluten om te kijken? Dan kun je beter ontbijtgranen vergelijken op basis van suikers en (trans)vetten. In kristalsuiker zitten namelijk ook geen gluten, maar dat maakt een granola niet gezonder. De waarheid is dat een glutenvrij dieet geen rechtstreeks gezondheidsvoordeel oplevert voor mensen die niet overgevoelig zijn. Dat granola glutenvrij kan zijn, is dus een bonus!

Smaakt glutenvrije granola anders?

Granola-fans, maak je niet druk. Deze granola smaakt niet anders dan eentje waar geen label op geplakt staat. Veel granola’s bestaan uit ingrediënten waar simpelweg geen gluten inzitten. Proeven, zul je het dus niet.

Heb je na al deze info trek gekregen in granola? Check onze granola’s en bestel direct je favoriete smaak. Check altijd even de allergenen-info. Geniet ervan!